Składniki
Ciasto:
3 szklanki mąki
kostka margaryny
3 łyżeczki proszku do pieczenia
3 łyżki cukru
5 żółtek
5 białek + szklanka cukru
puszka brzoskwiń
Masa serowa:
1 kg białego sera (zmielonego)
2 jajka
pół kostki Kasi
1 budyń śmietankowy (bądź waniliowy)
0,5 szklanki cukru
Przygotowanie
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i cukrem, dodać żółtka i margarynę. Posiekać. Zagnieść ciasto. 1/3 włożyć do zamrażalki. 2/3 rozwałkować i wylepić wcześniej natłuszczoną i wysypaną bułką tartą, blachę.
Ser utrzeć z margaryną, jajkami, cukrem i budyniem. Masę wyłożyć na ciasto. Pokrojone na półplastry brzoskwinie ułożyć na masie. Ubić pianę z białek, dodać cukier, ubijać jeszcze chwilę. Rozprowadzić na brzoskwiniach, a na pianę zetrzeć resztę ciasta.
Piec około 60 minut w 180C
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz