Składniki
ciasto:
5 jajek
125 ml oleju
125 ml wody
200 g maki
1op. proszku do pieczenia (male 8 g)
2 lyzki kakao
150 g cukru
masa jablkowa:
1 litr soku jablkowego
6 lyzek cukru
2 op. budyniu waniliowego
wierzch:
500 ml smietany kremowki
2 op. smietanfixu
Przygotowanie
1. Jajka utrzec z cukrem, dodac olej i wode oraz make wymieszana z proszkiem do pieczenia i kakao. Wylac na natluszczona forme i piec w 180°C przez 30 minut. Wystudzic.
2. W miedzyczasie ugotowac budyn z soku jablkowego, cukru i budyniu. Lekko ostudzic i wylac na kakaowe ciasto.
3. Gdy budyn przestygnie ubic smietane na sztywno i dokladnie rozprowadzic. Mozna posypac kakao lub starta czekolada.Odstawic do lodowki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz