Składniki
4 filety z kurczaka8-10 plastrów boczku surowego wędzonego opakowanie sera plesnioewgo lazur lub innego250 m śmietany słodkiejprzyprawa do żeberek kamis
KOSZT:18 ZŁ
Przygotowanie
CZAS PRZYGOTOWANIA OK 40 MIN PORCJA 4-6 OSÓB
Z kazdego fileta robimy 2 roladki,czasem wyjdą 3 jak pierś jest duża. Należy przekroic pierci wzdłuż, i lekko rozbić, posypać każdą przyprawą do żeberek, ser pokroić w kosteczki i włożyc w piersi , zwinąć szczelnie roladkę , owinąć plasterkiem boczku( boczek powinien być cienko pokrojony). Smazyć na margarynie, pod koniec zalać wszystko śmietaną i prózyć ok 10 minut.
NIEPOWTARZALNY SMAK ROLADEK I SOSU
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz