Składniki
25 dag ryżu 2 szklanki kokosowego mleka 15 dag bakłażana 5 dag masła5 dag masła lub margaryny 5 dag mąki2 szkalnki wywaru z drobiu 2 dag kaparów puszka koreczków anchois 4 jajka przepiórcze ugotowane na twardo sól, pieprz do smaku
Przygotowanie
Ryż oplukać , zalać mlekiem , posolić i ugotowac na bardzo małym ogniu Bakłażan umyć , obrać , pokroić w plasterki i podsmażyć Masło rozgrzać , wsypać mąkę , zasmażyc nie rumieniąc ; rozprowadzić zimnym wywarem drobiowym szybko mieszjąc trzepaczką , zagotować , dodac kapary i koreczki, gotawać ok. 8 min. na maly ogniu, doprawić Ryż podzielić na porcje , obłożyc bakłażanami , polać sosem , posypac posiekanymi jajkami i zaraz podawć.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz